top of page

Privatni satovi klavira - realni ili virtualni online

Oduvijek dio mog života

Uz umjetnički rad i vlastito muziciranje, od svoje 18. godine posvetio sam se podučavanju klavira, što je od tada dio moje svakodnevice.

Bez želje da se time hvalim - već s 20 godina sam diplomirao za profesora na Münchenskom glazbenom sveučilištu, čak i prije nego što sam započeo svoj umjetnički studij u Salzburgu.

Rano podučavanje bilo je prednost iz nekoliko razloga:

Ne samo da sam uspio sam financirati većinu svog daljnjeg studija, već sam kroz nastavu automatski stekao enormnu količinu glazbenog znanja. Mnoge stvari koje su instinktivne nekome tko je muzikalan, a da o njima ne mora puno razmišljati, moraju se svjesno analizirati, promisliti i jasno objasniti kako bi ih prenijeli nekom drugom.

Unatoč velikoj količini vremena koje mi oduzima, i dalje sam vrlo zadovoljan ovom svakodnevnom rutinom, jer svo znanje koje sam stekao podučavanjem pomaže mojoj vlastitoj umjetničkoj praksi. Postoji snažna simbioza između mojih učenika i mene kao profesora. Nikada ne bih želio ostati bez ove ljudske razmjene sa svojim studentima, čiji mi je napredak vrlo važan.

Posebno se divim starijim ljudima koji se (ponekad i bez predznanja) odluče učiti svirati klavir. S ponosom mogu reći da sam u dosadašnjem životu podučavao više od 100 učenika, od kojih su neki ostali sa mnom više od desetljeća.

Neophodno ...

... u učenju sviranja klavira kao i u nastavi su ... STRPLJIVOST i STRAST. Oni moji učenici koji me dobro poznaju razumiju moju posvećenost i jednom i drugom. Ako uspijem u njima probuditi i održati entuzijazam i ustrajnost, ništa ne stoji na putu učenju sviranja klavira. Drugi uzbudljiv izazov za mene kao nastavnika je suosjećanje sa svakim pojedinim učenikom kako bih prepoznao snagu i slabosti svakog pojedinca i pomogao da se oni razviju na bolje. U mnogim slučajevima pedagozi nažalost zaboravljaju da je svaka osoba drugačija i da ima različite zahtjeve.

Nudim ...

... profesionalne satove klavira za početnike, napredne i povratnike svih uzrasta. Zabava i uživanje u glazbi naš je glavni prioritet. Zajedno postupno razvijamo vještine sviranja i glazbeno znanje koristeći prekrasna klavirska djela u klasičnim i modernim stilovima.

 

Osim toga, kao školovana pjevač, dajem i satove pjevanja u čemu također jako uživam. To mi je uvijek iznova prekrasan balans jer se pjevanje svojim pristupom i tehnikom bitno razlikuje od sviranja klavira, ali ga istovremeno i nadopunjuje.

 

Više volim podučavati kod kuće - u "stvarnom" svijetu - u svom malom studiju, i na elektronskom klaviru i na svom grand Steinway glasoviru.

U vrijeme Covid 19 krize...

... pojavila se i potreba da držim virtualne satove klavira putem internetskih platformi kao što su Skype, Zoom ili slično. Na moje vlastito iznenađenje, kao i iznenađenje mojih učenika, lekcije su na ovaj način funkcionirale nevjerojatno dobro. Zato bih u budućnosti želio ponuditi ovu opciju, posebno za one koji žive dalje od mog doma i zbog toga ne mogu doći u moj studio u Salzburgu.

Otprilike jednom ili dva puta godišnje,...

... u Salzburgu organiziram koncertnu večer u uskom krugu, tijekom koje moji učenici mogu (ako žele) pokazati što su naučili putem svojih omiljenih djela te također vježbati pojavljivanje pred publikom koja se uglavnom sastoji od kolega. U ovim modernim vremenima, oni koji ne mogu osobno sudjelovati zbog udaljenosti smiju izvesti virtualni interludij na ekranu za publiku na događaju.

Lekcija od 50 minuta: 40 €

Lekcija od 35 minuta: 30 €

Za više informacija, kontaktirajte me koristeći jednu od dolje navedenih opcija.

Bio bih sretan kada bih mogao zainteresirati vas ili vaše dijete i srdačno bih vas primio u moj studio ili virtualno na probni sat.

Satovi klavira | profesor klavira | Mozarteum Salzburg | Mag.art. Dr. sc. PhD Damir L. Sertić | Virtualni satovi klavira Internet Skype, Zoom ili WhatsApp| Zabavno učenje klavira | lijepa klavirska djela | Lekcija od 50 minuta za 40 € | Lekcija od 35 minuta za 30 €

bottom of page