top of page

Skladbe

Anker 1

Šest varijacija za glasovir na "Uvertiru" od Björk

Tema "Uvertira" & Varijacija I
Varijacija II
00:00
Varijacija III
00:00
Varijacija IV
Varijacija V
00:00
Varijacija VI

Možda je bila sudbina da je trajalo toliko dugo razjasniti sva prava, no sa zadovoljstvom mogu objaviti, da su moje Varijacije na Björkovu "Uvertiru" sada dostupne kao download. Bila je velika slučajnost da mi se omogućila prilika objaviti to djelo, koje je dapače posvećeno samoj Björk točno na njen 50. rođendan.

Nakon puno prepreka mogao sam zaključiti doba dugog čekanja i strpljenja. Uz to sam vrlo zadovoljan sa snimkom i posljednim masteringom koji pruži slušatelju jedan nov i poseban zvučni doživljaj. Izaziva osjećaj da su uši pozicionirani točno nad strunama glasovira i slušatelj postaje takoreći dio zvuka. - Pogotovo sa slušalicama. 

Šest varijacija na Uvertiru od Björk | Damir L. Sertić / Damn Ear

Hvala mojem prijatelju Danielu Stenvayu za spontanu priliku snimanja Varijacija na njegovom Steinwayu D u proljeće 2011. 

Posebno hvala mojem najboljem prijatelju Johnu Lotherington koji me nije prestao motivirati i bio velika podrška u pravnim pitanjima. Zahvaljujem se takodjer Micheli Gaggia sa univerziteta "Mozarteum" za drugi mastering kao i Dereku Birkett, Kobalt Music i naravno Björk za odobrenje izdavanja. 

 

Uz ovu glazbu postoje već tri intersantna Youtube-iznenađenja:

svakoj od varijacija pripada također jedna filmska varijacija, koja slušatelju, posebno glazbenicima omogućuje pratnju glazbe i na vizualan način.

Postojeći filmovi imaju za sada provizornu funkciju, jer ostale filmske varijacije sa tehnikom vatre i crtićem, kojih se može kratko vijdjeti u pregledu na početnoj stranici, još su u procesu izradnje.

No motivacija je jaka unatoč mojem doktoratu dovršiti filmove što prije i ujediniti ih sa ovom novom, već dostupnom glazbenom trakom.

Sljedeče slike od pejzaža koji me također inspirirao, snimao sam u Travnju 2011. na plaži pokraj Reikjavika u Islandu.

Pieces mélancoliques
00:00
Mélancolie No. 2 - Diss-Cons
(2001)
00:00
Mélancolie No. 3 - Pour Arsène
(2007)
Mélancolie No. 4 - Étude
(2012)

ERe E EFE

00:00
Introducción-Toccata-Tango y Chakarrera en un motivo "ERe E EFe"
(2009)
Homage a Beethoven
Damir-Erotica-Cover_edited.jpg
bottom of page